Τέλη κυκλοφορίας: Τα σενάρια για παράταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Τέλη κυκλοφορίας: Τα σενάρια για παράταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών

 

Νέα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας και την καταβολή τους για το 2022 επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

ADVERTISING
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει δίμηνη παράταση για την καταβολή τους -έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πάντως κάτι αντίστοιχο έγινε και πέρυσι.

Επίσης σημειώνεται ότι έως τώρα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα δινόταν παράταση για την καταβολή τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2022.


Τα SOS για τα τέλη κυκλοφορίας

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τα τέλη τα εξής:

-Η πλατφόρμα myCAR

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCAR έχουν αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν φέτος QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους.

Σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να πληρώσουν μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Ωστόσο, όσοι πολίτες δεν επιθυμούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας τότε μπορούν να πληρώνουν το τίμημα αυτών στις τράπεζες. Συνεπώς, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

-Η κατάθεση πινακίδων και η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων συγκαταλέγεται εντός αυτής της παράτασης.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ακινησίας», οι κάτοχοι των οχημάτων δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος προχωρήσει σε κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ηλεκτρονικά, απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας αλλά και των τεκμηρίων διαβίωσης. Επίσης σημειώνεται ότι η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας εκπνέει μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2022.

Πάντως, αν το όχημα κυκλοφορεί ενώ βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας με τις πινακίδες πάνω του, τότε επιβάλλονται διπλάσια τέλη αλλά και πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής ύψους 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για 3 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->