Έρχεται ο προοδευτικός ακατάσχετος λογαριασμός: Πώς θα ενεργοποιείται - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Έρχεται ο προοδευτικός ακατάσχετος λογαριασμός: Πώς θα ενεργοποιείται

 

Στις αρχές του 2022 αναμένεται η ενεργοποίηση του μέτρου του προοδευτικού ακατάσχετου λογαριασμού, ενός μέτρου – ανάσα για τους οφειλέτες που έχουν μεν ρυθμίσει τις οφειλές αλλά έχουν και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ADVERTISING

Γράφει ο οικονομικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζησαλάτας

Η Πολιτεία είχε νομοθετήσει το μέτρο από το 2019 αλλά λόγω της πανδημίας, της αναστολής είσπραξης των χρεών καθώς και του παγώματος των κατασχέσεων δεν είχε έως τώρα ενεργοποιηθεί.

Η ενεργοποίηση του προοδευτικού ακατάσχετου θα γίνεται κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης του οφειλέτη με προϋπόθεση να έχει όμως προηγηθεί η πληρωμή των πρώτων 2 δόσεων της ρύθμισης.

Με τη διαδικασία αυτή το ποσό της δόσης της ρύθμισης θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή που θα αυξάνεται προοδευτικά ξεκινώντας από τον συντελεστή 3 και καταλήγοντας προς το τέλος στον συντελεστή 4,5.

Ακατάσχετος λογαριασμός

Το γινόμενο του παραπάνω υπολογισμού είναι δυνητικό και όχι αθροιστικό που σημαίνει ότι δεν προστίθεται στο ακατάσχετο των 1.250 ευρώ αλλά ο οφειλέτης κάνει χρήση μόνο εάν αυτό ξεπερνά τα 1.250 ευρώ.

Τα νέο ακατάσχετο ποσό ισχύει για έναν μήνα και επανυπολογίζεται εκ νέου τον επόμενο.

Εάν ωστόσο χαθεί η ρύθμιση τότε αυτόματα χάνεται και η δυνατότητα χρήσης του μέτρου του προοδευτικού ακατάσχετου λογαριασμού καθώς και το δικαίωμα του οφειλέτη να τον διεκδικήσει εκ νέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->