Σκέψεις για κλειστά σχολεία μετά τα Χριστούγεννα - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Σκέψεις για κλειστά σχολεία μετά τα Χριστούγεννα

 

Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσει τι μέτρα θα παρθούν για την αντιμετώπιση του νέου κύματος στην χώρα μας. Στο τραπέζι μπαίνει και το κλείσιμο των σχολείων.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη αλλά ενδεχομένως να γίνει και νωρίτερα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr εντός της επιτροπής υπάρχουν ισχυρές φωνές που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά για κάποιες ημέρες μετά το τέλος των γιορτών.

Μερίδα των επιστημόνων από την επιτροπή υποστηρίζει την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές και εάν αυτή η άποψη επικρατήσει θα υπάρξει εισήγηση για κλειστά σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές.Εδώ να σημειώσουμε πως στην Ευρώπη με τα κρούσματα να αυξάνονται γρήγορα μεταξύ των παιδιών, πολλά σχολεία έκλεισαν νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην οποία μετείχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνεργάτες του πρωθυπουργού.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν υπήρξε απόφαση για λήψη νέων μέτρων, ενώ κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ ανέφεραν πως στόχος είναι να κερδίσουν χρόνο μέσω της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης και των ενισχυμένων τεστ.

Παράλληλα η κρατική τηλεόραση υποστηρίζει πως τα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή είναι

αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας
η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης-
η επαναφορά της μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
νέους περιορισμούς στη νυχτερινή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->