Εκτιμάται ότι θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Εκτιμάται ότι θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Εκτιμάται ότι θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Όπως είπε κ. Μουζάκης, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο taxisnet περί τις 2,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ενώ θα πρέπει να υποβληθούν επιπλέον 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και υπενθύμισε ότι "την ίδια περίοδο πέρυσι είχαμε ξεπεράσει τα 4,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε παράταση" για την υποβολή τους.
Στη συνέχεια εξήγησε γιατί πρέπει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020. Το taxisnet άνοιξε στις 27 Μαΐου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020 σημείωσε, αλλά επίσης πρόσθεσε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν αναρτηθεί στη φορολογική δήλωση των πολιτών η πλειονότητα των επιδομάτων ή φόρων ή οποιωνδήποτε άλλων αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.
Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι την περασμένη εβδομάδα μπήκαν τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του 2020 στη φορολογική δήλωση των εργαζομένων που την έλαβαν, ενώ θα έπρεπε αυτό να είχε αναρτηθεί αυτό νωρίτερα στη φορολογική τους δήλωση .
Ας έχει κατά νου η κυβέρνηση "ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το σύστημα", σημείωσε μεταξύ άλλων.


Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωσή:
-έως τις 28 Ιουλίου 2021 εφόσον το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό και επιθυμούν να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν τον φόρο εφάπαξ μέχρι τις 28 Ιουλίου θα λάβουν έκπτωση φόρου 3%.
-ή στις 27 Αυγούστου 2021. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος (Ιουλίου και Αυγούστου). Το υπόλοιπο ποσό του φόρου θα εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις με την τελευταία δόση να καταβάλλεται στις 28 Φεβρουαρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->