Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω Covid-19.. - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Επί ποδός οι Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω Covid-19..

 
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε μονάδες τους.

Η διασπορά του Covid-19 εμφανίζεται μεγαλύτερη στη... Σχολή Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, όπου έχουν εντοπιστεί αρκετά περιστατικά, σε τριψήφιο αριθμό, με ευτυχώς ωστόσο τα περισσότερα κρούσματα να είναι ασυμπτωματικά και κάποια ελάχιστα με ελαφρά συμπτώματα.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων ξεκίνησαν άμεσα rapid test και όλες οι θετικές περιπτώσεις έχουν απομονωθεί και παρακολουθούνται, ενώ οι μετρήσεις είναι συνεχείς. 

Οι χώροι της σχολής έχουν απολυμανθεί, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες, ενώ έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών.

Όπως πάντως εξηγούν αρμόδιες πηγές, τα κρούσματα είναι λιγότερα από το 1/4 των σπουδαστών της ΣΜΥ, με την εν λόγω σχολή να αποτελεί τη μοναδική περίπτωση και στα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων που έχουν τόσα συγκεντρωμένα κρούσματα. 

Περιστατικά νέου κορονοϊού σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δομές σε όλη τη χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν ξεπεράσει τα 1000, όταν συνολικά και τα τρία σώματα αριθμούν πάνω από 100.000 μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->