Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,9% - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,9%

Προβάδισμα 4,9 % του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας "Metron Analysis" για την εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της ΝΔ. Το Ποτάμι καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4 % ενώ ο ΛΑΟΣ, συγκεντρώνει 2%. 
Το 5,2%  των ερωτηθέντων απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, 17,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ", ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν "Δεν θα ψηφίσω".
Την ίδια στιγμή, το 32% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά "Κανέναν".
Στο ερώτημα "αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας" το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι των 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντούν ΔΞ/ΔΑ.

Μ.Μελιόπουλος
-->