"Περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα το 2015" - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

"Περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα το 2015"

Αύξηση της ζήτησης για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα αναμένει για το καλοκαίρι του 2015 ο γερμανικός όμιλος «alltours», μειώνοντας κατά 7% τις τιμές του στο early booking.
Η ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα θα ενισχυθεί εκτιμά ο γερμανικός τουριστικός όμιλος «alltours». «Οι κυριότεροι λόγοι για αυτό εντοπίζονται στην ποιοτική ανάπτυξη των ξενοδοχείων και στις ανταγωνιστικές τιμές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος, προαναγγέλλοντας μείωση κατά 7% των τιμών για τους πελάτες που θα κλείσουν νωρίς πακέτα διακοπών προς την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται, οι προσφορές της «alltours», θα χαρακτηρίζονται από περισσότερη ποιότητα, «καθώς πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι εκσυγχρόνισαν τα περασμένα δύο χρόνια τις εγκαταστάσεις τους».
Ποιοτική αναβάθμιση των ξενοδοχείων και χαμηλές τιμές
Ο tour operator, με έδρα το Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, υπενθυμίζει ότι στηρίζει αυτή την εξέλιξη, συμμετέχοντας στο κόστος της ανακαίνισης και αναβάθμισης πολλών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αναφέρει επίσης ότι έχει διευρύνει το πρόγραμμα των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων στα 345 (πέρυσι: 260).
Οι κρατήσεις για την Ελλάδα στα πακέτα της «alltours» σημείωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αύξηση, που εφέτος διαμορφώθηκε στο 17%. Στη Σάμο και τη Χαλκιδική, ο γερμανικός όμιλος «διατήρησε και ενίσχυσε την πρωτιά του». Από το 2013 και μετά ενισχύεται η ζήτηση για ελληνικά πακέτα διακοπών και «αυτή η τάση θα συνεχιστεί», αναφέρει ο Πρόεδρος του ομίλου Βίλι Φερχούφεν, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια «στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεών τους, διαμορφώνοντας, σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, φιλικές προς τους πελάτες τιμές».
Φερχούφεν: Αισιοδοξία για το ελληνικό τουριστικό προϊόν
Η «alltours» ενημερώνει επίσης ότι ενίσχυσε τα προγράμματα πτήσεων προς την Ελλάδα προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης για ελληνικά πακέτα διακοπών (14 πτήσεις περισσότερες εβδομαδιαίως σε σχέση με το καλοκαίρι του 2014). Ενδεικτικά αναφέρεται η συχνότητα πτήσεων προς την Κρήτη από τα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ανοβέρου, της Στουτγάρδης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, της Λειψίας και του Βερολίνου. Αλλά και προς τη Ρόδο προβλέπονται 15 νέες αεροπορικές συνδέσεις.
Ο Βίλι Φερχούφεν εμφανίζεται αισιόδοξος για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και τονίζει: «Η ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η χώρα προσφέρει στις διάφορες επιμέρους ομάδες πελατών ό,τι χρειάζονται για να περάσουν όμορφες διακοπές. Εκτός από τον ήλιο, την πεντακάθαρη θάλασσα, τα νησιά της, τον μοναδικό της πολιτισμό και την φιλοξενία, η Ελλάδα προσελκύει τους τουρίστες με την παραδοσιακή της κουζίνα, τις φροντισμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και πολλά ακόμη».
-->