Γ.Μπατσαρα.Επιστολή στον υπουργό για τους αγρότες - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Γ.Μπατσαρα.Επιστολή στον υπουργό για τους αγρότες

Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι εάν ο χρόνος και οι πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις και δραστηριότητές σας επέτρεπαν ένα ταξίδι στη Ημαθία.

Οι επιπτώσεις από την ελάχιστη έως μηδενική παραγωγή θα είναι ολέθριες για τους παραγωγούς και όχι μόνο.

Η έλλειψη βιομηχανικού ροδάκινου θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις βιομηχανίες μεταποίησης που λειτουργούν στον νομό, θα έχει ως συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εποχικής εργασίας και κάθετη πτώση των εξαγωγών μας και της εισροής συναλλάγματος, δεδομένου ότι τεράστιες ποσότητες νωπών και μεταποιημένων ροδάκινων εξάγονται στις αγορές της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ρωσίας.

Κύριε Υπουργέ,

είναι γνωστή η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Πλέον δυσμενής τείνει όμως να καταστεί η οικονομική κατάσταση των δενδροκαλλιεργητών, με οικονομικές επιπτώσεις σε όλο τον Νομό.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, παρακαλώ θερμά, όπως αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του να προβούν σε άμεση εκτίμηση των ζημιών και στις προβλεπόμενες ενέργειες προς δικαίωση όλων των πληγέντων αγροτών.

Το δεύτερο θέμα που θέτω υπόψη σας κύριε Υπουργέ, είναι το εξής:

Τα περισσότερα βοσκοτόπια έχουν χαρακτηριστεί δασικές εκτάσεις με αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τις επιδοτήσεις ΟΣΔΕ.

Παρακαλώ, λοιπόν, όπως αντιμετωπίσετε με τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και αυτό το πρόβλημα, το οποίο τους είναι γνωστό και αφορά ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, προς δικαίωση των κτηνοτρόφων μας.

Σας ευχαριστώ θερμά και είμαι σίγουρη ότι θα μεριμνήσετε για την επίλυση των δύο αυτών σοβαρών προβλημάτων τα οποία απασχολούν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Με τιμή

Γεωργία Μπατσαρά

Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Ημαθίας’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->