Έως 17/5 οι αιτήσεις«Επιταγή (Voucher) Εισόδου στην Αγορά Εργασίας - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έως 17/5 οι αιτήσεις«Επιταγή (Voucher) Εισόδου στην Αγορά ΕργασίαςΠαράταση έως τις 17 Μαΐου για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη Δράση του ΟΑΕΔ «Επιταγή (Voucher) Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους ως 29 ετών», έδωσε... ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Η διήμερη παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των αργιών του Πάσχα, αλλά και του ισχυρού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, τόσο από εξαγωγικές επιχειρήσεις, όσο και από ενδιαφερόμενους ανέργους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της δράσης προβλέπεται για τις επιχειρήσεις:

-Δυνατότητα πεντάμηνης πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την επιχείρηση

-Δυνατότητα επιδοτούμενης πρόσληψης καταρτιζομένων μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.

Αντίστοιχα για τους συμμετέχοντες ανέργους, προσφέρονται: επίδομα 2.700 ευρώ για αποφοίτους ΑΕΙ– ΤΕΙ, επίδομα 2.400 ευρώ για αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτερο-βάθμιας εκπαίδευσης, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για πέντε μήνες και δυνατότητα πρόσληψης από τις επιχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες άνεργοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών (σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες), ενώ θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 500 ωρών, που θα πρέπει να συμπληρωθούν εντός διαστήματος πέντε μηνών. Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, θα προβλέπεται επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελουμένων, ύστερα από ειδική πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, άνεργοι και επιχειρηματίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (τηλ. 210 5228925, fax 210 5242568, e-mail pse@otenet.gr) και στο site του ΠΣΕ www.pse.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->