Απεγκλωβισμός ασβού
Λίγες πληροφορίες για τον ασβό
Ο ασβός είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της οικογένειας των Μουστελιδών. Το σώμα του έχει μήκος 60 εκατ. και η ουρά του 20 εκατ. Το κεφάλι του είναι μακρουλό και καταλήγει σε ρύγχος. Έχει δυνατά δόντια, μάτια μάλλον μικρά, τα αυτιά του είναι στρογγυλωπά και έχουν κλίση προς τα πλάγια. Το σώμα του είναι χοντρό, τα πόδια του κοντά και δυνατά. Έχει πέντε δάκτυλα με μακριά κυρτά νύχια που τον βοηθούν πολύ στο σκάψιμο. Είναι νυκτόβιο ζώο. Όταν δύσει ο ήλιος, βγαίνει να αναζητήσει την τροφή του. Αυτή αποτελείται κυρίως από έντομα, σκουλήκια, σαλιγκάρια ενώ του αρέσει πάρα πολύ το μέλι και δεν περιφρονεί τις ρίζες και τους καρπούς. Κατά το τέλος του φθινοπώρου κλείνεται στη φωλιά του, όπου κοιμάται σχεδόν όλο το χειμώνα.
Ομάδα Παρέμβαση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973015459- 6947376507-6977646360
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου